Frans vertaalbureau

De Franse taal wordt gesproken door ongeveer 75 miljoen mensen als hun moedertaal. Het komt daarmee op de 14e plaats in de wereld. Het wordt gesproken door 63 miljoen mensen in Frankrijk, 4 miljoen in Wallonië en Brussel, 8 miljoen mensen in Canada  en 2 miljoen mensen in Zwitserland.
Frans is nog altijd één van de officiële talen van de Verenigde Naties en is nog steeds, ondanks de opkomst van het Engels, een belangrijke taal in het diplomatieke verkeer. Ook in de Europese Unie speelt het een belangrijke rol, al gaat die relatief achteruit wegens de recente uitbreiding van de Unie. Als taal voor wetenschappelijke publicaties van transnationaal belang is het Frans vrijwel geheel verdrongen door het Engels. Ten opzichte van het Nederlands hebben Fransen 20% meer woorden nodig om zich te uiten.

 

Frans Vertaalbureau

De meeste Nederlandstaligen vinden de Franse taal erg moeilijk. Reden te meer om uw documenten te laten vertalen door ervaren en gekwalificeerde vertalers. Aabévé Vertaalbureau beschikt over specialisten, die ervoor zorgen dat uw vertalingen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Ook voor beëdigde vertalingen Frans Nederlands en Nederlands Frans zijn wij u graag van dienst.